U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo evidentiranih krivičnih djela.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 04.02.2024. godine oko 02.45 časova lišili su slobode lice inicijala S.K. sa područja grada Derventa, zbog počinjenog prekršaja iz člana 7. (Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 04.02.2024. godine, oko 00.55 časova lišili su slobode lice inicijala S.C. sa područja opštine Teslić, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,38 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 04.02.2024. godine, oko 03.15 časova lišili su slobode lice inicijala S.N. iz Šamca, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,65 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 04.02.2024. godine, oko 13.00 časova lišili su slobode lice inicijala A.A. iz Tuzle, FBiH, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 04.02.2024. godine, oko 21.45 časova lišili su slobode lice inicijala M.M. sa područja opštine Petrovo, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,54 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 04.02.2024. godine, oko 21.25 časova lišili su slobode lice inicijala M.M. iz Doboja, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 04.02.2024. godine, oko 21.30 časova lišili su slobode lice inicijala M.Đ. iz Doboja, pješaka zbog kretanja kolovozom pod dejstvom opojnih droga. Navedeno lice je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 124. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

-Policijskoj stanici Teslić, 04.02.2024. godine, oko 13.50 časova, prijavljeno je da je na području opštine Teslić došlo do požara na objektu vlasništvo lica inicijala M.K. sa područja opštine Teslić. Požar je lokalizovan oko 16.15 časova od strane pripadnika Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Teslić. Uviđaj će biti izvršen danas u jutarnjim časovima od strane policijskih službenika Policijske stanice Teslić i inspektora za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakZnate li za koga je crna boja nekada bila?
Naredni članakKošarac: Srpska će nastaviti da brani svoju ustavnu poziciju i izbornu volju svojih građana