Srpska će nastaviti da brani svoju ustavnu poziciju i izbornu volju svojih građana, uprkos silnim pritiscima kojima smo svakodnevno izloženi – naveo je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

On je naveo da će i danas biti u Sudu i još jednom, kako kaže,  pokazati da predsjednik Milorad Dodik nije sam u klasičnom političkom progonu i tom suludom procesu koji se protiv njega vodi u neustavnoj instituciji.

– Zajednički, saborno i složno, kao i do sada, nastavićemo da podržavamo našom voljom izabranog predsjednika Srpske. Stojimo iza politika Milorada Dodika! Ne sudi se samo lično njemu, već svima nama. Sudi se Srpskoj! No, ponoviću, presudiće se BiH. Presudiće se jedinoj koloniji na evropskom tlu u 21. vijeku – istakao je Košarac.

Dodao je da će se i presuditi zemlji u kojoj američka administrancija želi da kroji pravila, uz prećutnu saglasnost EU.

– Presudiće se zemlji u kojoj američki ambasador Marfi i nelegitimni Šmit ruše svaki mogući dogovor domaćih političkih lidera, u želji da od njih naprave političke pokusne kuniće. Dijelom u tome uspijevaju, zahvaljujući poniznom odnosu bošnjačkog političkog faktora – naglasio je Košarac.

Kaže da Sarajevo vjeruje da će im stranci napraviti unitarnu državu u kojoj će Bošnjaci biti dominantni, to je istorijska zabluda.

– Ili će BiH biti dejtonska i ustavna ili neće postojati. To je jedina istina, ma koliko se američka administracija svakodnevnim pritiscima i političkim progonima rukovodstva Srpske, trudila da dokaže suprotno. Srpska ostaje opredijeljena za saradnju i dogovor domaćih političkih aktera, bez uticaja stranaca na unutrašnje političke procese – pojasnio je Košarac.

Naveo je da suverena politika predsjednika Dodika i rukovodstva Srpske, te dosljedan stav da sva rješenja moraju biti plod dogovora dva entiteta i tri konstitutivna naroda, predstavlja trn u oku međunarodnog faktora.

– Takva politika dijametralno je suprotna težnjama dijela zapadnih zemalja, koji se predstavljaju kao tobože prijatelji BiH – poručio je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 04.02.2024. godine
Naredni članakDodik: Ako neko od BiH pravi cirkus neka bude kompletan