Njemački auto gigant BMW objavila je saopštenje o novoj saradnji. Ova kompanija udružila se sa indijskim brendom Tata Technologies, sa kojom je potpisala sporazum o formiranju zajedničkog preduzeća sa ciljem uspostavljanja centra za razvoj softvera i IT na nekoliko mjesta u Indiji.

Plan je da se iskoristi ekspertiza koju Tata Technologies ima u oblasti digitalnog inženjeringa i talenata u Indiji, kako bi se osvario doprinos u strateškoj ekspanziji mogućnosti softverskog kodiranja BMV Grupe u globalnim IT centrima i operacijama 24/7.

“Fokus će biti na strateškom razvoju softvera, a u softveru za automobile, fokus će biti na automatizovanoj vožnji, infotainment sistemu i drugim digitalnim uslugama”, stoji u zajedničkom saopštenju.

“Naša saradnja sa Tata Technologies će ubrzati napredak u oblasti softverski definisanih vozila – Indija se može pohvaliti velikim brojem talenata sa izuzetnim softverskim vještinama, koji mogu doprinijeti našoj softverskoj kompetenciji”, rekao je Kristofer Grote iz BMW-a.

Voren Haris, izvršni direktor Tata Technologies, ​​rekao je da je će “stručnost biti u prvom planu”, i da će “pomoći BMW-u u projektovanju vrhunskih proizvoda”, prenosi B92.

Foto: BMW

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakKako povećati upotrebu korisnih alata i platformi sa AI
Naredni članakŠest pasmina koje se odlično slažu s malom djecom