SportVijesti

Saopštenje Zvezde: Velika borba Ognjena Kuzmića

Poznati srpski košarkaš u ponedeljak ujutru ponovo je podvrgnut detaljnim pregledima. Zvezda je objavila nove informacije: “Stabilno je, ali je još ozbiljno”.

KK Crvena zvezda oglasila se u ponedjeljak još jednim saopštenjem sa najnovijimi informacijama o zdravstvenom stanju svog centra Ognjena Kuzmića (29), teško povrijeđenog u saobraćajnoj nesreći u nedjelju ujutru.

Oko 24 časa poslije teškog udesa na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, u kojoj je reprezentativac dobio ozbiljne povrede, njegovo stanje je stabilno, ali je još rano za definitivne ocijene.

U nedjelju je bilo poznato da je centar doživio prelom obe vilice, što je konstatovano uoči njegovog hitnog transporta iz Banjaluke u glavni grad helikopterom.

Dan kasnije, on je još jednom pregledan i u odnosu na prve nagovještaje – situacija je dobra i ohrabrujuća, ali i dalje zahtjeva puni oprez i strpljenje. 

Pročitajte saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana.

“KK Crvena zvezda mts obavještava javnost da je zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

Kuzmić se i dalje nalazi u šok sobi Urgentnog centra u Beogradu, ali su nakon početna 24 sata, prvi znaci ohrabrujući.

O košarkašu Crvene zvezde koji je i dalje u indukovanoj komi, od prijema u nedjelju brine izuzetan ljekarski tim u Urgentnom centru, i KK Crvena zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedjelju u bolnicu u teškom stanju.

U ponedjeljak u ranim jutarnjim časovima Ognjen Kuzmić je ponovo detaljno pregledan od strane ljekarskog tima, urađen mu je skener glave i rendgen pluća, koji su pokazali da nakon 24 časa nema dodatnih komplikacija u povredama glave, kao i da mu se postepeno vraća plućna funkcija. 

KK Crvena zvezda mts shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviće da izvještava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra.

Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju isključivo koristeći klupska saopštenja”, poruka je Zvezde.

Foto: MN Press

Izvor: MONDO


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close