Ruska karling federacija objavila je u četvrtak da će Aleksander Krušelnicki i Anastasija Brizgalova vratiti bronzu koju su osvojili u mešovitom dublu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Rusi su se na taj korak odlučili nekoliko dana pošto je Krušelnicki bio pozitivan na doping testu tokom takmičenja.

Sud bi svakako odlučio da nam oduzme medalju“, rekla je portparolka Ruske karling federacije Valentina Parinova, „Ali, pošto moramo da priznamo činjenicu da je njegov uzorak bio pozitivan na meldonijum, mi ćemo vratiti medalje“.

Međunarodni olimpijski komitet je u decembru suspendovao Rusiju sa Igara u Pjongčangu posle istrage koja je ukazala na sistemski doping u toj zemlju, koji je sponzorisala država. Međutim, svi ruski sportisti koji su ispunili kriterijume dobili su zeleno svetlo da se nađu u Pjongčangu i takmiče pod olimpijskom zastavom.

Krušelnicki se, inače, u utorak nije pojavio na saslušanju povodom svog pozitivnog doping testa, a Rusi su pokrenuli i kriminalnu istragu povodom tog slučaja.

Ruski karlingaši su u borbi za bronzu pobedili Norvežane Magnusa Nedregotena i Kristin Skaslijen rezultatom 8-4. Nedgorten je posle pozitivnog nalaza Krušelnickog zatražio od Međunarodnog olimpijskog komiteta da upriliči posebnu dodelu medalja za njega i Skaslijenovu, istakavši da su lišeni trenutka slave.

(Sport klub)

 

Prethodni članakTesla ostavio iza sebe najluksuzniji Mercedes i BMW
Naredni članakObjesio se zamjenik generalnog direktora Nestro petrola