Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je Srni da je odavno trebalo raspustiti Sud BiH jer ta institucija nema veze ni sa pravom, ni sa pravdom, te navela da je pravosuđe BiH dokazalo da je pod uticajem radikalnih bošnjačkih politika.

Rajilićeva je rekla da to dokazuje i podizanje optužnice protiv 11 srpskih vojnika na području Zvornika, dok je za optuženog tridesetjednogodišnjaka iz Viteza za podsticanje na terorizam utvrđeno da je krivično djelo počinio “u stanju neuračunljivosti”.

– Sud BiH je pod uticajem stranaka koje su i započinjale rat i u njemu nisu ostvarile svoje ciljeve, pa to sada pokušavaju preko Suda BiH – navela je Rajilićeva.

Ona je rekla da nije normalno, profesionalno i pravno oslobađati one koji podstrekuju na rat i novo krvoproliće, a nakon 30 godina hapsiti ljude po Zvorniku.

– Ako su bili krivi, zašto nisu hapšeni poslije rata? – pita Rajilićeva.

Ona je napomenula da je cilj ocrniti i preostale borce Vojske Republike Srpske.

– Bivšim borcima Vojske Republike Srpske već je presuđeno. Srbe proglašavaju zločincima, a Bošnjake jedinim žrtvama. Mnogo veće zločine činili su Bošnjaci nad Srbima. Oni su rat i počeli, uništili su srpska područja na Vozući, u Sarajevu, Podrinju, Hercegovini i Posavini, ali za te zločine nikada nije ni formiran predmet, a kamoli da je podignuta optužnica – ukazala je Rajilićeva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: “S ljubavlju hrabrim srcima” odraz ljubavi Srpske prema građanima kojima je pomoć potrebna
Naredni članakGovedarica: Nećemo postupati po zakonu koji eventualno pokuša da nametne Šmit