Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” je odraz ljubavi i solidarnosti Republike Srpske prema svima kojima je pomoć potrebna, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Naša obaveza je da reagujemo i pomognemo svakom čovjeku, te da to učinimo bez oklijevanja. Radili smo svaku novu godinu otvorenog srca, uvijek s novom temom, ali sabrani oko istog cilja. Kao ni prethodnih godina, nisam oklijevao da podržim zahtjeve stručnjaka kada su mi predočili koliko je važno da osnujemo registar dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik ističe da nas je ove godine okupila nova humana misija da zajedničkim snagama dođemo do sredstava za uspostavu registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija i u tome smo uspjeli!

– Tokom ovogodišnje akcije sakupili smo 3.258.852 KM. Hvala svima koji su bili dio ove velike akcije, građanima koji su pozvali humanitarni broj 1411, Vladi Republike Srpske, privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, ljudima iz svih sfera života, pojedincima koji su donirali sredstva i tako dali doprinos ovom okupljanju, koje traje već 14 godina zaredom – napisao je Dodik.

Posebnu zahvalnost na donaciji Dodik je uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao i predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

– Јoš jednom su nam još jednom nedvosmisleno pokazali da će Srbija uvijek biti uz Republiku Srpsku, donirajući milion evra za ovogodišnju humanu misiju – istakao je Dodik.

On je dodao da mu je izuzetna čast da kao predsjednik Republike bude pokrovitelj aktivnosti koja će dovesti do toga da spasavamo živote, jer svaki život je dragocjen i neprocjenjiv.

– Ponosan sam što je ova humanitarna akcija postala dio našeg društvenog i javnog života i upravo ona na najbolji mogući način govori o nama samima. “S ljubavlju hrabrim srcima” je obilježje Republike Srpske i humanog pristupa naroda, koji je uvijek spreman da pomogne – naveo je Dodik.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Povećanje minimalne plate nije usmjereno protiv poslodavaca, već da se zadrže domaći radnici (VIDEO)
Naredni članakRajilić: Sud BiH odavno trebalo raspustiti