Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da je sadašnja “trojka” neka vrsta male SDA, iako su mnogi očekivali da će izbacivanje SDA iz vlasti donijeti relaksaciju odnosa u BiH, što se u prvoj godini mandata nije dogodilo.

Radmanović je ocijenio da je SDA, iako u opoziciji, ostala moćna, i oni koji čine “trojku” i dalje je se plaše.

– SDA ima devet poslanika u Predstavničkom domu. To je respektabilna snaga. Oni jesu istisnuti, ali ih se i dalje boje. Osim toga, u `trojki` često postoje i tri različita mišljenja. Do sada niko nije uspio da izgradi priču da se, svjesni razlika, dogovaramo o onome što je moguće uraditi, nego svi, čim vlast bude formirana, a funkcije podijeljene, nastave po svome – rekao je Radmanović za Glas Srpske.

On je ponovio da u Sarajevu svi žele centralizovanu BiH, i to najgore vrste, a u Banjaluci neće nikakvu BiH, te bi tu bi negdje u sredini moglo da se nađe rješenje.

– Dejton je sve to predvidio, ali kad su se stranci upetljali i pomogli toj sarajevskoj političkoj priči, došlo je do problema koji i danas traju – rekao je Radmanović.

Naveo je da je o nekim pitanjima danas mnogo teže postići dogovor sa strankama “trojke” nego što je to ranije bio slučaj sa SDA Bakira Izetbegovića, naglasivši da to nije put kojim BiH treba da ide.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakGRANIČNI PRELAZI: Pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH
Naredni članakŽupljanin: Srpska, njena imovina i institucije su svetinje