Predsjednik Ekonomskog foruma Goran Račić rekao je Srni da postoji mogućnost da privrednici iz Republike Srpske dio svojih proizvoda plasiraju na rusko tržište, te istakao da je važno da Srpska nastavi da se snabdijeva ruskim gasom po povoljnim cijenama.

Račić smatra da bi privrednici iz Srpske trebalo više da se angažuju u pokušaju da dio svojih proizvoda plasiraju u određene regije Ruske Federacije.

– Nažalost, mi nemamo veliki obim prerađivačke industrije koji bi mogao da bude interesantan i konkurentan na ruskom tržištu. Ali, zato trebamo pokušavati da pokrijemo određene regije. To je za nas izvodljivo i moguće. Mislim da je to dobra šansa za razvoj – rekao je Račić.

Govoreći o nastavku saradnje Srpske i Rusije u oblasti ekonomije i susretu predsjednika Republike Srpske Milorda Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, Račić je rekao da ekonomska saradnja ide svojim tokom i da je bitno da Srpska nastavi da se snabdijeva ruskim gasom, čija cijena je povoljnija u odnosu na Zapad.

– Za nas je jako bitno da se nastave započeti radovi u vezi sa izgradnjom gasovoda prema Banjaluci. To je veoma važna infrastrukturna pretpostavka za dalji razvoj ekonomije u Republici Srpskoj – naveo je Račić.

Zbog toga je, kako kaže, jako bitno da se na nivou BiH riješe formalna i proceduralna pitanja kada je riječ o dobijanju dozvola, kako bi započeti radovi i projekti biti nastavljeni.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakObezbijediti institucionalnu podršku manastiru Hilandar
Naredni članakDodik za TASS o dokumentarnom filmu posvećenom godišnjici NATO bombardovanja