Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature u višim predjelima mogući su nailasci na poledicu.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a iz AMS savjetuju oprezniju vožnju i na dionicama u usjecima zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela “Putnikovo brdo dva” izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj.

Privremeno je sanirano klizište na regionalnom putu Mrakovica – Gornji Podgradci, na dionici Vodice – Gornji Podgradci, tako da se saobraćaj za sada odvija nesmetano u obje saobraćajne trake.

Zbog opasnosti od ponovnog aktiviranja, vozačima se savjetuje oprezna vožnja.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Na regionalnom putu Rudanka – Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska – Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog klizišta su na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na području FBiH u toku su radovi na magistralnim putevima Grude – Vitina i Čevljanovići – Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: “Trojka” mora imati svoj stav – ako ovako nastavi, doživjeće krah
Naredni članakVRIJEME: Danas do 20 stepeni Celzijusovih