Vijesti

PU DOBOJ: Za pet dana utvrđena tehnička neispravnost kod 109 vozila

U cilju efikasnije prevencije nastanka saobraćajnih nezgoda zbog tehničke neispravnosti vozila, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, Policijska uprava Doboj je, u periodu od 01. do 05.10.2019. godine,  sprovela  regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila.

                Tokom navedene akcije je  kod 109 vozila (putnički automobili – 88, teretna vozila – 7, autobusi – 14) utvrđena tehnička neispravnost. Tehnička neispravnost je utvrđena kod 54 vozila (putnički automobili – 38, teretna vozila – 5, autobusa -12) i ista su isključena su iz soabraćaja, a vozačima su izdati prekršajni nalozi. 

                Tokom akcije, vozačima su izdata i 143 prekršajna naloga zbog učinjenih drugih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

                Podsjećamo vozače da  vozila sa kojim  učestvuju u saobraćaju moraju posjedovati ispravne sve uređaje i opremu, jer je vozilo, uz vozača, ključni faktor bezbjednosti u saobraćaju.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close