Na području Policijske uprave Doboj uhapšena su tri pijana vozača kod kojih je alko-testiranjem utvrđeno više od 1,5 promila alkohola u organizmu, te jednog pijanog pješaka.
Pripadnici Policijske stanice Doboj jedan juče su u 2.25 časova uhapsili vozača iz ovog grada čiji su inicijali S.J. iz Doboja, kod kojeg je utvrđen 1,81 promil alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U Tesliću je iste večeri u 2.45 časova uhapšen vozač sa područja ove opštine S.B. kod koji je u organizmu imao 1,57 promila alkohola.

Pripadnici Policijske stanice Derventa su istog dana u 11.05 časova uhapsili vozača iz ovog grada D.J. kod kojeg je utvrđeno 1,68 promila alkohola u organizmu.

U Doboju je juče u 20.45 časova uhapšen pješak D.L. sa područja grada Doboja, a koji je imao 2,35 promila alkohola u organizmu.

Uhapšenim vozačima izdati su prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a pješaku prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

Tokom regionalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, koja je sprovedena 26. i 27. aprila, sankcionisana su 52 učesnika u saobraćaju od kojih je devetoro uhapšeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a troje zbog upravljanja vozilom pod dejstvom droge.

Kontrolisana su ukupno 542 učesnika u saobraćaju, a evidentirano je 105 prekršaja po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji nisu bili predmet akcije.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Srpskoj rođeno devet beba
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 28.04.2024. godine