Vijesti

PU Doboj: Lišeni slobode zbog upravljanja putničkim automobilima pod dejstvom alkohola i opojnih droga (FOTO)

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 17.10.2020. godine, od lica inicijala N.M. iz Sarajeva, su oduzeli putnički automobil marke „Kia” vlasništvo privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Sarajeva.

Policijski službenici su isti dan oko 21, 30 časova, u Doboju, izvršili kontrolu navedenog putničkog automobila prilikom čega su utvrdili da navedeno lice upravlja vozilom pod dejstvom opojnih droga te da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja. Izvršenim testiranjem na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno da je isto pozitivno na dvije vrste opojnih droga, nakon čega je isto lišeno slobode. Uvidom u bazu izrečenih novačnih kazni utvrđeno je da isto ima dug u iznosu od 3.043, 60 KM.

Navedeno vozilo će biti vraćeno vlasniku.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 18.10.2020. godine, oko 01, 10 časova, prilikom kontrole lica inicijala D.Đ. iz Teslića, utvrdili su da isto upravlja putničkim vozilom marke „Audi A3” pod dejstvom alkohola u količini od 1, 82 g/kg, a potom su istog lišili slobode. Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja te uvidom u bazu izrečenih novačnih kazni utvrđeno je da isto ima dug u iznosu od 4.082,90 KM.

Navedeni putnički automobil je oduzet zbog sprečavanja daljih vršenja prekršaja.

Protiv navedenih lica biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Foto: Policijska uprava Doboj

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close