Na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u Republici Srpskoj za kupovinu mađarskih mašina i opreme podneseno je 1.579 prijava, saopšteno je iz Fondacije za održivi razvoj “Progresus”.

Iz Fondacije su istakli da su poljoprivrednici zatražili oko 24 miliona evra, što je značajno više u odnosu na odobrena sredstava koja su na raspolaganju “Progresusu” za provođenje Programa podrške prema ugovoru s organizacijom Vlade Mađarske.

Fondacija “Progresus” objaviće rang listu poljoprivrednika i prerađivača kojim su odobrena bespovratna sredstva u prvom kvartalu 2024. godine.

Rok za podnošenje prijava na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima u Republici Srpskoj za nabavku mašina, opreme i alata, u okviru projekta podrške Vlade Mađarske, bio je produžen do 4. novembra.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Predložiću da minimalna plata u Srpskoj bude 1.050 KM
Naredni članakŽupljanin: “Marš mira” uz bošnjačke ratne zastave izazvao uznemirenost kod Srba