Firma MIBO komunikacije iz Sarajeva ipak je dio posla sa radarima. Indirektno kroz poslovno tehničku saradnju sa firmama koje su direktno dobile posao od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Firma MIBO komunikacije iz Sarajeva definitivno jeste dio posla sa radarima. Ne direktno kao firma koja je jedna od onih koje su odabrane na tenderu ali kao firma koja će kroz poslovno tehničku saradnju da indirektno bude u poslu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ugovor o saradnji MIBO komunikacije Sarajevo su potpisale sa firmom Inovatrafik Holding 10. jula prošle godine.

Taj ugovor se odnosi na saradnju u području kontrole i verifikacije stacioniranih i mobilnih radara. Iz MUP-a odgovaraju da je grupa ponudjača dostavila izjavu da će obezbijediti ovlaštenu i akreditovanu laboratoriju za kontrolu i verifikaciju radara.

Prema pojedinim izvorima firma MIBO komunikacije vrlo je bliska SDA.

U SDS-u podsjećaju da MUP posljednjih godina voli da saradjuje sa firmama iz Sarajeva.

Čitava priča sa radarima jasno je osmišljena prevara, tvrdi predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost ponovo poziva Vladu da odustane od čitavog projekta.

Vlada je zaključak o javno privatnom partnerstvu usvojila u martu prošle godine, skoro u isto vrijeme kada su osnovane neke od firmi koje su kasnije dobile posao.

Projekat vrijedi 12,5 miliona KM a za deset godina predvidjeno je da na osnovu saobraćajnih kazni zaradi oko 200 miliona maraka.

Pola od toga treba da ide privatnim firmama.

(BN)

Prethodni članakPotreba ili borba za podršku birača
Naredni članakHI “Destilacija” Teslić se gasi!