Vijesti

Premijer Srpske u periodu darivanja obezbijedio pomoć najugroženijima (FOTO)

Da je zaštita najugroženijih kategorija društva jedan od prioritetnih zadataka Vlade Republike Srpske, a socijalno zbrinjavanje i obezbjeđivanje osnovnih životnih uslova za sve građane njena stalna briga, pokazuju brojni primjeri donacija, ali i izmjena zakona koji bi to omogućili, sprovedenih za vrijeme aktuelnog mandata premijera Radovana Viškovića.

Predsjednik Vlade Republike Srpske pokazao je više puta tokom mandata svoju humanu stranu.

Posebnu pažnju u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika premijer je posvetio višečlanim socijalno ugroženim porodicama i samohranim majkama sa bolesnom djecom, uputivši 26 rješenja u iznosu 500 KM u vidu jednokratne novčane pomoći.

Dirnut teškim životnim uslovima i životom u kući bez struje i kupatila u kojoj dane provodi jedanaestočlana porodica Đuričić iz Velike Sočanice kod Dervente, Višković je odlučio da porodici koja je 3. januara postala bogatija za još jednog, najmlađeg člana Damjana, a koji je ujedno i prva beba rođena u Derventi, uruči jednokratnu novčanu pomoć.

Izdvojena novčana sredstva poslužiće porodici da prevaziđe tešku materijalnu situaciju i omogući da u njihovoj kući nakon dugogodišnjeg mraka, tužbi i isključenja, sijalica ponovo zasija.

– Ova pomoć nam mnogo znači, jer je meni i mojoj porodici omogućila da imamo dom. Živjeli smo u staroj i za život neuslovnoj kući, sagrađenoj prije 35 godina. Zbog duga iz 2008. godine u kući nismo imali ni struje, ali sada je to riješeno. Kuća se trenutno renovira i očekujemo da će radovi biti završeni do kraja januara – rekao je Vladimir Đuričić iz Velike Sočanice kod Dervente.

Praznike u novom, za život uslovnijem domu, zahvaljujući premijeru Srpske, dočekao je i Duško Stojanović iz Šešlija kod Doboja. Duško je samohrani otac dva sina, koji je do sada živio u trošnoj kući bez kupatila i osnovnih uslova za život.

Dječiji smijeh i porodična toplina sedmočlane porodice Ćeranić iz Sokolovića kod Sokoca posebno su obradovali premijera, koji je ovoj porodici obezbijedio novčanu pomoć, dok su se tromjesečni Јovica, dvogodišnja Slađana, devetogodišnja Aleksandra i dvije godine stariji Aleksandar i najstarija Gordana obradovali pripremljenim novogodišnjim paketićima, koje im je pored donacije priredila Vlada Republike Srpske.

– Zahvaljujući premijeru Viškoviću, koji je donirao 3000 KM, moj suprug će moći da nastavi liječenje. Pored toga, iz Vlade nam je stiglo obećanje da će učestvovati u izgradnji nove kuće na proljeće, a djecu su za vrijeme praznika obradovali paketićima. Ova pomoć nam znači mnogo i ovom prilikom želim da se zahvalim premijeru i svim ljudima koji su nam pomogli – rekla je Blaženka Ćeranić iz Sokolovića kod Sokoca.

Zaboravljena ni ove godine nisu dječica iz Roditeljske kuće, pa tako pored paketića, premijer i Vlada Republike Srpske pružaju svu potrebnu podršku u funkcionisanju Roditeljske kuće i aktivnosti koje provodi udruženje Iskra i Mladice.

Foto: srna.rs, rtrs.tv, banjaluka.net

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close