Uz novi tizer na zvaničnom sajtu, Porsche je potvrdio da će dugo očekivani Macan EV premijerno biti predstavljen 25. januara.

Nova generacija popularnog SUV-a će da koristi novu platformu Premium Platform Electric (PPE) sa baterijom od 100 kWh i snagom do 603 “konja”, a iz kompanije obećavaju da će ponuditi “izuzetnu dinamiku vožnje”.

Najnoviji tizer je fokusiran na zadnja svjetla, koja nisu toliko široka, pa su slična ostatku Porsche porodice. Takođe, imamo uvid u bočne ventilacione otvore na zadnjem braniku koji, uz spojlere i ostatak dizajna, doprinose sportskom izgledu.

Unutrašnjost električnog Macana je već otkrivena nešto ranije, pa znamo da je tu trostruki ekran koji se sastoji od 12,6-inčne digitalne instrument table, 10,9-inčnog “infotainment” ekrana i displeja za putnike, u kombinaciji sa AR ekranom.

Originalni Porsche Macan, koji postoji od 2014. godine, poznat je po svom sportskom karakteru. Ovo će biti dodatno naglašeno u novoj generaciji, uz prednost koju nudi nova arhitektura.

Premijum verzija Macan EV će imati, kao što smo rekli, 603 KS i više od 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta, značajno nadmašujući svog prethodnika sa SUS motorom.

Baterija omogućava domet od oko 500 kilometara, a od 10% do 80% će se puniti za 22 minuta.

Foto: Porsche

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakVivo donosi model X100 Pro i njegovu masivnu kameru u Evropu
Naredni članakUz malu promjenu načina na koji hodate bićete bezbjedni na ledu