Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas poslaničkom raspravom o prijedlogu dnevnog reda.

Vlada Srpske zatražila je da po hitnom postupku u dnevni red budu uvršteni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Zatraženo je da po hitnom posptupku budu uvršteni Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgrdanje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Vlada je zatražila da po hitnom postupku budu uvršteni i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci i Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturisanja “Željeznica Srpske” i Prijedlog odluke o iznosu garancije koju može izdati Republika Srpska u ovoj godini.

Na predloženom dnevnom redu 23. redovne sjednice su Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o gasu, Prijedlog zakona o stranim ulaganjima i Prijedlog zakona o banjama.

Na predloženom dnevnom redu su Prijedlog zakona o hemikalijama, Nacrt zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti žrtava ratne torture.

Sa predloženog dnevog reda povučeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, Nacrt zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni zakona o studentskom organizovanju.

Povučeni su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu, te Nacrt strategije zaštite zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje od 2018. do 2023. godine.

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u 10.00 časova.

(Srna)

Prethodni članakPredaja nadležnosti: Vlada Srpske pristala na zajedničku superviziju banaka!
Naredni članakLedeni talas hara svijetom