Ljetna turistička sezona se, polako ali sigurno, zahuktava, a svaki novi vikend donosi sve više turista u Republiku Srpsku, zbog čega je već neko vrijeme pojačan i intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima.

Јavno preduzeće Autoputevi Republike Srpske obavještava javnost da je preduzelo sve mjere u cilju što bržeg, komfornijeg i jednostavnijeg putovanja auto-putevima u Srpskoj.

Svih deset naplatnih stanica duž tri auto-puta u Republici Srpskoj, radiće uobičajeno, 24 sata bez pauze, a gužve se očekuju posebno u zonama graničnih prelaza, samim tim i na dvije najfrekventnije naplatne stanice – “Јakupovci” i “Čatrnja” na auto-putu E 661 Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na vijaduktu “Bogdanovac” u Laktašima, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška – Banjaluka, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Predviđeno je da radovi traju do 4. avgusta 2024. godine, te vozačima savjetujemo pojačan oprez i molimo za strpljenje zbog mogućih, kratkotrajnih zastoja u odvijanju saobraćaja.

Podsjećaju vozače i sve korisnike usluga da najbrži prolazak kroz naplatne stanice, bez čekanja, omogućava elektronska naplata putarine, putem TAG uređaja.

Vozačima savjetuju da pravovremeno dopune svoje TAG uređaje, a u slučaju da ih još ne posjeduju, mogu da ih kupe na stanicama “Јakupovci”, “Čatrnja”, “Prnjavor”, “Kladari” i “Kostajnica”, gdje su dostupni svakog dana, uključujući i vikende, u bilo kojem terminu.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, posebno u nadolazećem periodu ekstremno visokih temperatura, da na put kreću odmorni, u jutarnjim časovima, kada su vremenske prilike ugodnije za vožnju, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju ograničenja brzine i postavljenu saobraćajnu signalizaciju – navode iz Autoputeva Srpske.

Јavno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” svim učesnicima u saobraćaju želi srećan put!

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac: “Bosanska” BiH ne postoji, to je iluzija
Naredni članakDojčinović: U voćnjacima bez veće štete od grada