Od danas u Republici Srpskoj počinje raspodjela regresiranog dizel goriva za ovu godinu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Visina premije iznosi 0,75 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine za koje je upisan način korišćenja poljoprivrednog zemljišta u Registru poljoprivrednih gazdinstava u 2023. godini, navedeno je u saopštenju.

U prvom obračunu odobreno je 5.560.445,47 litara za 5.812 korisnika koji su trenutno ispunili uslove, za šta je izdvojeno 4.170.334 KM.

Spiskovi korisnika koji su obuhvaćeni prvim obračunom poslati su svim lokalnim upravama u Republici Srpskoj i dostupni na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Rok za ažuriranje podataka u APIF-u, na osnovu čega poljoprivrednici stiču pravo na regresirani dizel, je 15. maj, a Agencija za agrarna plaćanja će u skladu s tim vršiti dopune spiskova korisnika.

Regresirano dizel-gorivo korisnici mogu preuzeti do 15. novembra kod ovlaštenih distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poljoprivredni proizvođači koji nisu obuhvaćeni prvim obračunom biće blagovremeno obaviješteni o narednom obračunu, navedeno je u saopštenju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSrpski ambasadori: 1. mart nepostojeći praznik, za ambasade običan radni dan
Naredni članakKošarac: Istorijski spoljnotrgovinski bilans dokaz odgovorne ekonomske politike Republike Srpske