Nakon velikog uspjeha koji je postigla prva sezona TV serije “Močvara”, ista ekipa na čelu sa kreatorima serije, rediteljem Olegom Novkovićem i scenaristkinjom Milenom Marković, udužila je snage i u drugoj sezoni, čije je snimanje upravo počelo, saopštila je produkcija projekta, kuća Firefly.

Novih 10 epizoda “Močvare“ koje će se stilski i vizuelno naslanjati na prvu sezonu, publici će donijeti nove priče u kojoj inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan) istražuje niz okrutnih ubistava, ali i istovremeno otkriva tajnu vlastitog porijekla.

Јunak dobija dostojnog nasljednika u liku Atile Seleša, koga tumači mladi vojvođanski glumac Robert Ožvar.

Radnja nove priče “Močvare“ je smještena u Senti, u naizgled idiličnom vojvođanskom mjestu, na obali rijeke, gdje nekoliko porodica živi, vlada i odlučuje o životu i smrti.

Kroz nove epizode publika će moći da vidi kako se inspektor Nikola mijenja, kako je spreman da prašta, a to sve mogu da budu ključna pitanja za razvoj nekih novih priča koja će publici donijeti još intrigantniji zaplet.

– Za razliku od prve sezone, koja je bila dosta mračna, baš je bila prava močvara, više mi se sviđa u drugoj sezoni što idemo u suprotnom smjeru. Mjesto je Senta, Vojvodina, spržena ravnica, ljeto, vrućina, znoj, dijametralno suprotno od prve sezone – izjavio je Bogdan povodom “Močvare 2“.

Prema njegovim riječima, u nastavku serije, zločin nije toliko brutalan kao u prvoj sezoni, a radnja ide “dublje u likove“.

– Lik Krsmanovića je prvoj sezoni dosta rastrzan i mračan, bori se sa svojim demonima iz prošlosti, dok u drugoj sezoni on dođe do zida. Sve priče mu se zatvore, samo je pitanje da li će otići skroz, nestati, umrijeti ili će naći neku novu snagu – naveo je Bogdan.

Јunaka nagrađivanog filma “Otac“ (2020) i TV serije “Senke nad Balkanom“ (2017-2019), domaća publika će gledati od jeseni i u seriji “Vreme zla“ prema romanu Dobrice Ćosića.

Producentska kuća Firefly i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata čije premijerno emitovanje publika može da očekuje tokom sljedeće godine na kablovskom kanalu Superstar TV, kao i na RTS 1.

Pored Gorana Bogdana i Robert Ožvara, u seriji igraju već viđeni glumci iz prve sezone – Јana Bjelica, Marta Bjelica, Dejan Dedić, Bojan Žirović, sa novim licima – Sara Klimoska, Sonja Kolačarić, Miloš Timotijević, Marko Јanketić, Lidija Kordić, Katarina Marković, Dragan Mićanović, Anja Pavićević, Nenad Stojmenović, Slobodan Boda Ninković i mnogi drugi.

Foto: Filmski centar Srbije

Izvor: RTRS

Prethodni članakĐokić: Srpska će i dalje biti faktor u energetskom sektoru u regionu
Naredni članakDOBOJ: Počeo 14. po redu Međunarodni teniski ITF fjučers turnir „Doboj open 2021” (FOTO)