BANJALUKA – Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić biće kandidat te stranke za jednu od dvije ključne funkcije na predstojećim opštim izborima – predsjednika Republike Srpske ili srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrđeno je danas u Banjaluci na sjednici Glavnog odbora PDP-a.

Na pitanje da li su saglasni da SDS ima pravo “prvog izbora” kada je riječ o ključnim pozicijama, predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je novinarima nakon sjednice da očekuju da se o tome odrede i druge stranke Saveza za promjene, jer je veoma bitno ko će biti zajednički kandidati.

“Očekujemo da se o tome odredi i SDS i nadam se da će vrlo brzo izaći sa zvaničnim stavom svojih stranačkih organa. Očekujemo da narednih dana u razgovoru sa strankama opozicije definišemo ko je drugi kandidat”, naveo je Borenović.

On je rekao da je pri izboru kandidata za glavne funkcije bitan koncept koji garantuje pobjedu i punu podršku za oba kandidata na izborima.

“Ivanić može pobijediti i za člana Predsjedništva i za predsjednika Srpske. Bitno je da pobijedimo na obje pozicije kako bismo Srpsku i BiH poveli u bolje dane”, istakao je Borenović.

Na sjednici Glavnog odbora PDP-a utvrđena je izborna i programska platforma PDP-a pod nazivom “Obnova Srpske” s ciljem stvaranja mirne budućnosti za sve građane BiH, kao i ekonomski snažne i moderne Srpske.

Borenović je rekao da je Glavni odbor stranke utvrdio i ključne nosioce lista za Narodnu skupštinu i Parlamentarnu skupštinu BiH, na kojima su, osim njega, i Perica Bundalo, Milan Švraka, Igor Crnadak…

“Mi ćemo narednih sedmica koncipirati izborne liste koje će obezbijediti pobjedu i značajno učešće u vlasti na nivou Srpske i BiH nakon izbora. Potpuno smo spremni za izbore i imamo ozbiljne namjere da napravimo najbolji rezultat od osnivanja stranke”, tvrdi Borenović.

On je pozvao političke aktere da smanje govor mržnje i da pokušaju sučeljavati politike snagom argumenata, odnosno da se bave onim od čega će građani imati korist.

Glavni izborni štab PDP-a vodiće potpredsjednik te stranke Slaviša Marković, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora PDP-a.

(Nezavisne)

Prethodni članakMektić: Bezbednosno-politička situacija u BiH nije dobra
Naredni članakUmjetnička galerija Centra za kulturu i obrazovanje Doboj: “Dok čekam svitanja” promocija knjige