Ministar bezbednosti u Savetu ministara Dragan Mektić, tvrdi da opšta bezbednosno-politička situacija u BiH nije dobra i da se građani radi toga moraju plašiti.

– Ovde nema sigurne egzistencije, niti stranih ulaganja, što je uslov za bolji život. Nažalost, mladi ljudi nas napuštaju, a to je posledica loše političko-bezbednosne situacije – mišljenja je Mektić.

On smatra da su za to najodgovorniji politički lideri u BiH koji šalju, kako kaže, nacionalističke poruke, što je loše za sve narode.

Govoreći o organizaciji Srbska čast, Mektić je ponovio da se u Srpskoj želi napraviti određena formacija od osoba koje su iz kriminalnog podzemlja.

– Sada se čini da je ovo paravojna formacija. U priču u vezi sa Srbskom časti umešao se i predsednik Udruženja Veterani Republike Srpske Duško Vukotić, a o čemu je reč vidljivo je i iz snimaka sa interneta o deci iz Srpske koja idu na vojnu obuku u centre u Rusiji – tvrdi Mektić.

On je za RTRS rekao da ne zna o čijoj je deci reč, ali da zna da su iz Republike Srpske, te da “sigurno nisu deca ministara, već siromaha”.

On je potvrdio da “u Federaciji BiH /FBiH/ ima radikalizma, ekstremizma i huškača”.

– Nažalost, sve to je prisutno. Na sve ovo pravosuđe, koje je korumpirano, neće da reguje i to je pogubno za sve nas. Pet političara ovde narode drže kao taoce – mišljenja je Mektić.

(blic.rs)

Prethodni članakNovo izdanje emisije “Sportski pregled” RTV Doboj
Naredni članakPDP potvrdio: Ivanić kandidat za predsjednika RS ili Predsjedništvo BiH, u zavisnosti od želja SDS