Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić smatra da vandalska poruka upućena u Zenici Srbima i Republici Srpskoj na Dan Republike sigurno neće uplašiti građane Srpske niti ih spriječiti da u budućnosti proslavljaju 9. januar i druge značajne datume iz svoje prošlosti.

– Sinoćnje paljenje srpske zastave u Zenici i uzvikivanje ratnih pokliča takzovane Armije BiH još jedna je potvrda da su srpski narod i borci Republike Srpske bili u pravu kad su krenuli u stvaranje Republike Srpske jer je ona jedini garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima – rekao je Ostojić Srni.

Prema njegovim riječima, ovaj vandalski čin počinjen na dan kada je Republika Srpska, mirno i dostojanstveno proslavljala svoj rođendan, ne vrijeđajući pri tome nikoga, pokazatelj je da srpski narod mora biti istrajan i jedinstven u očuvanju Republike Srpske.

– Ovo pokazuje, da nažalost, iz glava pojedinaca nisu još iščezle loše namjere prema srpskom narodu koje su postojale na početku proteklog rata i koje su dovele do sukoba na ovim prostorima – upozorio je Ostojić.

U Zenici je zapaljena zastava Republike Srpske, dok je grupa huligana uzvikivala “Alahu ekber” i “Tekbir”.

Vandalski čin dogodio se sinoć, na dan kada je Republika Srpska obilježavala svoj praznik – Dan Republike.

Prema skandaloznim i sramnim snimcima, koji su se pojavili na društvenim mrežama, grupa huligana je nosila i ratne zastave takozvane Armije BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakKlokić: Mi palimo oganj u srcu, a ne zastave
Naredni članakDodik: Nemoguće povući paralelu između Ukrajine i situacije na Kosovu