Republika Srpska je najvrednija tekovina ratnog puta Vojske Republike Srpske i borbe za slobodu srpskog naroda na tom prostoru, izjavio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić i čestitao Dan boraca – 14. februar.

Ostojić je rekao da je u toku Odbrambeno-otadžbinskog rata, prije 31 godinu, formirana Boračka organizacija Republike Srpske čiji je cilj bio da zaštiti prava onih koji su se borili za Republiku Srpsku.

– Vjerujem da smo kroz 31 godinu našeg postojanja opravdali svrhu našeg osnivanja, da smo vjerno branili i branimo prava naših boraca i njihovih porodica, kao što smo u ratu uporno branili Republiku Srpsku – istakao je Ostojić u izjavi Srni.

Ostojić je naveo da je BORS i danas jedan od najčvršćih stubova na kojima stoji Republika Srpska, a njeni najjači zaštitnici su upravo oni koji su je stvorili i odbranili.

Ostojić je svim porodicama poginulih saboraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima čestitao Dan Boračke organizacije – Dan boraca, istakavši da se u ovom trenutku moraju sjetiti svih poginulih saboraca, a njihovim porodicima ukazati pažnju koju zaslužuju.

U Višegradu se danas obilježava Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, u kojem su život dala 23.752 pripadnika Vojske i policije Srpske, i 220 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine, a, prema podacima tadašnjeg Generalštaba, na kraju rata VRS je brojala 210.000 mobilisanih boraca.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakOrganizacija starješina VRS: Borci dali nemjerljiv doprinos stvaranju i očuvanju Srpske
Naredni članakLotus ulazi u igru, izaziva Teslu i Porsche