Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o osnivanju zajedničkog upravljačkog tijela za realizaciju projekta Vlada Republike Srbije i Republike Srpske na izgradnji memorijalnih centara posvećenih Јasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini i Beogradu.

U Upravljačko tijelo, kao predstavnici Republike Srpske, imenovani su Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske i Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Odlukom Vlade formiran je i zajednički Odbor za realizaciju odluka Upravljačkog tijela za izgradnju memorijalnih centara čiji je zadatak da pripremi detaljan plan aktivnosti za izgradnju i održavanje dva memorijalna centra, da prati sprovođenje tih aktivnosti, da organizuje događaje i aktivnosti koje se tiču memorijalnih centara, kao i da promoviše njihov značaj u javnosti.

Za koopredsjednika Operativnog odbora iz Republike Srpske imenovan je Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

U Operativni odbor imenovani su i Danijel Dragičević, šef kabineta predsjednika Republike Srpske, Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture, Zora Vidović, ministar finansija, Bojan Vipotnik, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Tanja Tuleković, direktor ЈU “Spomen –područje Donja Gradina”, Radenko Reljić, načelnik opštine Kozarska Dubica.

Osnivanje pomenutih radnih tijela definisano je ranije potpisanim Memorandumom o saradnji na realizaciji projekta izgradnje dva memorijalna centra posvećena Јasenovačkim žrtvama.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakUtvrđen Prijedlog rezolucije o protivljenju izgradnji nuklearnog odlagališta
Naredni članakDOBOJ: Učenici OŠ „Vuk Stefanović Karadžić” prikupili namirnice za javnu kuhinju (FOTO/VIDEO)