Na Ozrenu kod Doboja, proteklog vikenda održana je humanitarna džipijada za petnaestogdišnju Ninu Bližnjaković iz Doboja,  koja je oboljela od leukemije, a koja se trenutno nalazi na liječenju u Beogradu. U ovoj humanitarnoj planinskoj turi učestvovalo je oko četrdeset pet  snažnih „četverotočkaša“.

Adrenalinska vožnja po Ozren Gori okupila je ljubitelje snažnih četverotočkaša iz Doboja, Telića, Srpca , Brčkog, te drugih gradova i opština iz Srpske i Federacije BiH. Svojim „ljubimcima“ provozali su se kroz nekoliko zaseoka, a glavna stanica bila im je poljana u Gornjoj Bočinji, na kojoj su pokazali svoje umijeće i vještine za volanom. Osim manjih pehova, sve je proteklo u najboljem redu.

-Staza je odlična, ekipa super, bila je jedna mala nezgoda kada sam se sa vozilom zapucao u drvo, ali tu su odmah ostali učesnici pritrčali u pomoć, tako da se sve završilo kako treba, ispričao nam je Dragan Đurić koji je sa svojim četevorotočkašem stigao iz Teslića.

Viđenim zadovoljni i organizatori, koji su ovo druženje organizovali sa ciljem da pomognu Nini Bližnjaković iz Doboja koja se trenutno liječi od leukemije u Beogradu.

Nakon avanturističke vožnje po planinskim putevima , iskusni vozači spustili su se do  naselja Dolac,  iz kojeg potiču Ninini roditellji. Tamo su ih dočekali mještani i parohijski sveštenik .

Na ovom humanitarnom skupu prikupljeno je oko 3.500 KM. Da li će Nina ostati u Srbiji ili će liječenje nastaviti u inostranstvu, još nije poznato.


RTV Doboj

Prethodni članakVozači oprez: Dodatno otežan i usporen saobraćaj
Naredni članakBlokirani putevi Žepče-Zenica, Sarajevo-Konjic, Maglaj-Doboj