Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević zajedno sa svojim saradnicima danas je prisustvovao Okruglom stolu “Rješavanje mješovitih migracionih tokova na Zapadnom Balkanu” koji se održao u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Okrugli sto je organizovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Ministarstva vanjskih poslova Norveške.

Kostrešević kao predsjedavajući Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske je ovom prilikom pohvalio aktivnosti koje su preduzete u okviru projekta “Unapređenje pomoći migrantima i podrška lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj” koju IOM provodi u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, te je informisao prisutne o svim mjerama i radnjama koje MUP preduzima samostalno i u saradnji sa Graničnom policijom BiH.

Ambasador Norveške Olav Rejnertsen  i šefica Međunarodne organizacije za migracije u BiH i regionalna koordinatorica za zapadni Balkan Laura Lungaroti su izrazili zadovoljstvo provedenim zajedničkim aktivnostima i zahvalili svim učesnicima na saradnji.

Okruglom stolu su  prisustvovali  i predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Službe za poslove sa strancima u Banjaluci, Crvenog krsta Republike Srpske u Banjaluci i Јedinice granične policije Gradiška, saopštio je MUP Srpske.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVrhovac: Intenzivno radimo na promociji Republike Srpske
Naredni članakVRIJEME: Sutra toplo i nestabilno, lokalno uz kišu i pljuskove