Na Јahorini je od 13. do 16. decembra na novouređenim skijaškim stazama skijalo oko 7.000 skijaša, što je sedam puta više nego u istom periodu prošle godine.

Na Јahorinu je mnogobrojne ljubitelje skijanja, muzike, dobre zabave, ali i takmičenja bogatim programom privukao Јahorinski retro opening.

Iz Olimpijskog centra “Јahorina” saopšteno je da je ovaj rezultat duplo bolji od cijelog decembra prošle zimske sezone koja je bila rekordna po svim parametrima.

U saopštenju se navodi da su prihodi od prodaje ski-karata u odnosu na isti period prošle godine porasli za 140 odsto, što je već sada odličan pokazatelj da će nova zimska turistička sezona na Јahorini biti najbolja do sada.

Posjeti planine i prepunim smještajnim kapacitetima doprinijeli su i događaji koje je Olimpijski centar organizovao za sve posjetioce tokom manifestacije svečanog otvaranja nove turističke sezone.

U saopštenju je navedeno da su bile organizovane mini olimpijade gdje su se u četiri discipline takmičile grupe iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, ali i Kine, do svečanog otvaranja noćne staze uz spust sa bakljama.

Tokom ove manifestacije Olimpijski centar je predstavio i časopis “Helo trevel Јahorina”, koji je osmi časopis ove edicije, a prema ocjenama mnogih, i najuspješniji do sada.

“Najveće interesovanje ljubitelja planine bilo je za koncert Crvene jabuke. U hotelu Bistricaviše stotina posjetilaca iz svih država bivše Јugoslavije uživalo je uz nove i stare hitove kultnog sastava iz Sarajeva”, ističe se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra “Јahorina” za naredni period najavljuju odlične uslove za skijanje, najbolje pripremljene skijaške staze u regionu i bogat zabavni program, između ostalog, i koncert Lepe Brene 29. decembra.

RTRS

Prethodni članakDžeko i Cerićeva najbolji sportisti BiH
Naredni članakStvaranjem monopola oštećen kablovski operater iz Doboja