DOBOJ – Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu iz ovog grada protiv lica čiji su inicijali F.A. /52/ iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo stvaranje monopolističkog položaja na tržištu, te oštetilo kablovskog operatera iz Doboja, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Prijavljeno lice je kao odgovorno lice privrednog društva iz Federacije BiH i kao zastupnika privrednog društva iz inostranstva, u periodu od početka marta 2012. do kraja decembra 2015. godine, zloupotrijebilo dominantni položaj na tržištu distribucije sportskog kanala sa fudbalskim sadržajem visokog kvaliteta.

U saopštenju se navodi da je to učinjeno tako što je u zaključenim ugovorima nametnulo trgovačke uslove kojima se ograničava konkurencija i primijenilo različite uslove u ugovorima za distribuciju kanala.

Prijavljeno lice je tako ograničilo slobodan promet navedenog kanala kablovskom operateru iz Doboja, te ga dovelo u neravnopravan i nekonkurentan položaj u odnosu na druge operatere.

Na taj način je za kablovskog operatera iz Doboja nastala materijalna šteta u neutvrđenom iznosu.

SRNA

Prethodni članakOd 13. do 16. decembra na Јahorini oko 7.000 skijaša
Naredni članakVanredna sjednica Predsjedništva BiH o razrješenjima i imenovanjima ambasadora