Objavljen je promotivni spot za donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, koje će biti održano 28. decembra u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 19.30 časova.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, četrnaesti put, organizuje se akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”. Sav prihod namijenjen je za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija i osnivanje Laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

ЈZU Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, iskazao je potrebu za uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Osnivanjem laboratorije pri ЈZU Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, te uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija ćelija, građanima Republike Srpske koji su oboljeli od bolesti koje ugrožavaju život kao što su leukemija, aplastična anemijaa, imune deficijencije, urođeni poremećaji metabolizma i druge biće omogućeno da se pretraživanjem baza vlastitog i svjetskog registra pronađu nesrodni davaoci koji bi bili podudarni sa primaocem.

U okviru akcije, u periodu od 15. do 31. decembra aktivan je i M:tel humanitarni broj 1411.

Pozivom na navedeni humanitarni broj građani mogu da podrže akciju sa 1 KM i na taj način daju svoj doprinos cjelokupnoj akciji.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena broj: 571-010-00002700-15 kod BPŠ a.d. Banja Luka i devizni račun IBAN BA:395710070400006774 (partija: 0070400000067) otvoren kod BPŠ a.d. Banja Luka.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 18.12.2023. godine
Naredni članakDOBOJ: Danas Nikoljdan (VIDEO)