Republika Srpska obilježava Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Srpske, u kojem su život dala 23.752 pripadnika Vojske i policije Srpske, i 220 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.

U manastiru Dobrun služen parastos poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i poginulim ustanicima.

Parastosu su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, izaslanik predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić i republički ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić.

Na pomenu su bili i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Dejan Antić, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Ljubica Miljanović, te predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.

Parastosu su prisustvovali i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, predstavnici boračkih organizacija regije Stara Hercegovina i opština Gornjo-drinske regije, kao i predstavnici društveno-političkog života.

Položeno je i cvijeće na spomenik voždu Karađorđu.

Na Trgu palih boraca u Višegradu biće položeni vijenci poginulim borcima Vojske Republike Srpske, nakon čegaće u biti održana svečana akademija.

Centralno obilježavanje održava se u Višegradu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 13.02.2024. godine
Naredni članakKalabuhov i Karan o nastavku saradnje