Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske izmijenila je Odluku o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje električnom energijom s ciljem sprovođenja odluke Ustavnog suda Srpske, a cijena struje ostala je ista, saopšteno je iz ove komisije.

Komisija je izmijenila osporenu tačku 2 u Odluci o tarifnim stavovima za javno snabdijevanje, te utvrdila tarifne stavove za javno snabdijevanje električnom energijom za pojedine kategorije potrošnje i grupe kupaca definisane tarifnim sistemom za prodaju električne energije i korištenje distributivne mreže.

Ovom odlukom obezbijeđeno je da se svi kupci iz kategorije potrošnje “domaćinstva” u Srpskoj snabdijevaju električnom energijom pod jednakim i unaprijed poznatim uslovima u skladu sa Tarifnim sistemom za prodaju električne energije i korištenje distributivne mreže, čime je ispoštovan Zakon o električnoj energiji, a time i odluka Ustavnog suda.

Osim toga, Komisija je imala u vidu potrebu zaštite krajnjih kupaca i postepenosti promjena cijena za krajnje kupce iz kategorije domaćinstva u prelaznom periodu 2022-2024. godine u toku koga je cijena nabavke električne energije još uvijek regulisana kako je propisano Zakonom o električnoj energiji.

Izmjene i dopune Tarifnog sistema za prodaju električne energije i korišćenje distributivne mreže pogledajte OVDЈE.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članak“Ruska inicijativa o odgovornosti za NATO agresiju nad SRЈ ide u parlament”
Naredni članakDodik: Za Srpsku važno da na putu prema EU ne žrtvuje svoj identitet i tradiciju