Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić prisustvovao je danas obilježavanju Dana Granične policije BiH, te dodjelio nagrade policijskim službenicama i službenicima koji su u proteklom periodu iskazali posebnu hrabrost, požrtvovanost i ostvarili posebno uspješne rezultate u radu.

Nešić je istakao da je u proteklih 24 godine Granična policija BiH izrasla u modernu policijsku agenciju koja je pouzdan partner policija regiona, Evropske unije, partnerskih organizacija i međunarodnih institucija.

Dodao je da postignuti rezultati i zalaganje policijskih službenika zaslužuju svaku pohvalu, a iskrene čestitke uputio je i rukovodstvu Granične policije na vizionarskom vođenju ove agencije.

– Pred nama je još mnogo izazova. BiH se nalazi na granici Evropske unije, a time je Granična policija BiH čuvar njenih vanjskih granica. Time se sigurnosne prijetnje i pritisak na ovu agenciju dodatno povećavaju. Granična policija BiH je u dosadašnjem radu pokazala da se može nositi sa ovakvim složenim izazovima i uvjeren sam da će i ubuduće uspješno nositi sa ovim problemima i biti glavna karika u borbi protiv organizovanog i prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija – kazao je Nešić.

Naglasio je važnu ulogu Granične policije u evropskim integracijama BiH, čuvanju vanjskih granica Evropske unije i saradnji sa bezbjednosnim agencijama EU.

– Ministarstvo bezbjednosti će sa svoje strane dati puni doprinos u jačanju regionalne saradnje, stvaranju adekvatnih uslova za rad policije, te usvajanju evropskih standarda. Nastavićemo raditi na poboljšanju uslova za rad i poboljšanju standarda policajaca, kao i stalne obuke i kvalitetno osposobljavanje policijskih službenika i inspektora za otkrivanje najsloženijih krivičnih djela – istakao je Nešić.

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković predstavio je rezultate postignute u protekloj godini te obaveze koje stoje pred ovom agencijom u narednom periodu. Posebno je istakao opredjeljenost za nastavak kadrovskog jačanja kroz zapošljavanje novih policajaca i nabavku savremene opreme za efikasniji rad Granične policije BiH.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVlada Srpske: Utvrđene izmjene Zakona o veterinarstvu
Naredni članakDodik uoči sastanka sa Putinom: Zatražiću da Srpska učestvuje na Forumu BRIKS-a (VIDEO)