Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić osudio je današnji napad u Sarajevu na zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića, ocijenivši to kao rezultat ostrašćene politike koju vodi ministar odbrane Zukan Helez, kao i politike bošnjačkih političara koji smatraju da se sve može riješiti nasiljem.

Nešić je rekao da će odmah pozvati Goganovića, te da će zajedno sa njim, ali i u dogovoru sa ostalim srpskim ministrima, zauzeti stav kako dalje djelovati.

– Vjerovatno ćemo se obratiti i Vladi Republike Srpske da nam kažu šta da radimo, jer očigledno ovakvi napadi neće prestati, već je samo pitanje ko je sljedeći – naglasio je Nešić za Srnu.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović napadnut je danas u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrdio je za Srnu šef Kabineta zamjenika ministra odbrane Aleksandar Nikolić.

Nikolić je rekao da je ministar odbrane Zukan Helez, nakon najave podizanja krivične prijave protiv zamjenika ministra odbrane zbog prisustvovanja obilježavanju Dana Republike, indirektno pozvao bošnjački narod na linč Goganovića.

On je naveo da je Goganović sklonjen u službeno vozilo i na taj način zaštićen od linča, dodajući da su napadači sve vrijeme uzvikivali: “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakHelezovi sljedbenici fizički napali Goganovića u Sarajevu
Naredni članakStevandić: Napad na Goganovića rezultat stalne harange protiv Srba