Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić ocijenio je da je zabrana protesta ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu politička odluka, te naglasio da federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak nema ovlaštenja da spriječi okupljanje na entitetskoj liniji, naročito na teritoriji Republike Srpske.

– Očigledno da se radi o populističkoj izjavi i pozivam kolegu Isaka da vodi računa šta izjavljuje i da se koncentriše da njegove izjave budu u skladu sa njegovim ovlaštenjima – naveo je Nešić, komentarišući Isakovu izjavu da neće dozvoliti okupljanje ni na entitetskoj liniji, te da će u slučaju potrebe biti zatražen angažman međunarodnih snaga.

On je ponovio da da Isak kao federalni ministar nema snagu, ovlaštenja i nadležnost da spriječi okupljanje na entitetskoj liniji i ocijenio da je ovakva izjava federalnog ministra samo sticanje jeftinih političkih poena.

Nešić je osudio zabranu okupljanja ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH, dodajući da ne vidi logiku u tome i da smatra da se treba svima omogućiti da slobodno izraze mišljenje i volju da protestuju protiv odluka.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara rekao je da mu nije jasno zašto kantonalni MUP nije dozvolio ovaj skup, te da će provjeriti o čemu je riječ.

Govoreći o najavljenom skupu na enitetskoj liniji, Nešić je pozvao organizatore da ispoštuju sve zakonske propise.

– Smatram da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje i ne vidim ništa sporno u svemu tome, naročito što se radi o mirnom skupu, tako da ne vidim nikakve zakonske prepreke – rekao je Nešić.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: O mom patriotizmu ne mogu suditi oni koji nisu ništa učinili za Srpsku
Naredni članakKovačević: Odluka MUP-a Kantona Sarajevo sramna; Sutra da pokažemo da granica postoji