Odluka MUP-a Kantona Sarajevo da zabrani mirno okupljanje ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu je sramna, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Znamo da u Sarajevu imaju nekoliko Srba koji su spremni da pričaju njihovu priču, a za one Srbe koji pričaju istinu u Sarajevu nema mjesta – poručio je Kovačević.

On je rekao da trideset Srba koji su prijavili svoj dolazak nisu dobili dozvolu.

– To je dokaz da Srbi nemaju nikakvih prava u Sarajevu – dodao je Kovačević.

Reagova je i na izjavu ministara unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka da će spriječiti okupljanje na međuentitetskoj liniji

– Nemate, gospodine Isak, da radite ništa na teritoriji Srpske, granica postoji. Ako će neko da ugrožava nečiju bezbjednost, to će da dobije svoj odgovor – rekao je Kovačević.

Pozvao je sve građane Republike Srpske da sutra dođu na najavljeno okupljanje na međuentitetskoj liniji i pokažu da granica postoji.

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prema Ustavu izražava državno jedinstvo, predstavlja sve nas. Srpskoj niko neće suditi i to neka bude svima jasno. Želimo da pokažemo da granica postoji – naveo je Kovačević.

Naveo je da će građani Republike Srpske sutra mirno na svojoj teritoriji da iskažu jasan demokratski stav da Srpska neće dozvoliti nikome da joj sudi.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakNešić: Isak nema ovlaštenja da spriječi okupljanje u Srpskoj
Naredni članakPrijava Dodika protiv Ćosića dodijeljena republičkom tužiocu