Marin Čilić plasirao se u polufinale Australijan opena, nakon što mu je Rafael Nadal zbog bolova predao meč četvrtfinala – 6-3, 3-6, 7-6(5), 2-6, 0-2.

U prvih šest gemova prvog seta, dvojica igrača su čuvala svoj servis, ali je Čilić imao više problema i u šestom gemu je spasio pet brejk lopti. Ipak, nakon što on nije iskoristio jednu berjk priliku, učinio je to u osmom gemu Nadal i poveo sa 5:3. U narednom gemu je Nadal i pored loše realizacije prvog servisa, zahvaljujući dobrom drugom početnom udarcu iskoristio treću set loptu i poveo sa 1:0 nakon57 minuta igre.

 

U drugom setu je Čilić uspeo da dva puta oduzme servis Nadalu, i to nakon pretrpljenog brejka i dođe do izjednačenja u setovima. Igrao se peti gem kada je Nadal poveo sa 3:2 uz brejk. Čilić je servirao, bilo je 15:40 kada je sudija opomenuo hrvatskog tenisera na vremensko ograničenje što je Čilića potpuno poremetilo i dvostrukom servis greškom je “predao” Nadalu gem. Ipak, odmaj je uzvratio i to sa dva vezana brejka i svojim servisom na kraju došao do 1:1 iskoristivši drugu set loptu.

U trećem setu je Čilić bio taj koji je igrao bolje na rivalov servis, imao je u dva gema ukupno tri brejk lopte, ali je na kraju došao u stiuaciju da u odlučujućem devetom gemu spašava set loptu. Dobrom igrom na mreži je uspeo to i da uradi, a zatim je uz dva dobra servisa i došao je do 5:5. Oba igrača su odigrala sigurne gemove na svoj servis pa je set rešen u taj brejku u kome je bolji bio Nadal koji je bio bukvalno na svakoj lopti i vraćao “nemoguće”.

Čilić je uzvratio sjajnom igrom u odveo meč u odlučujući set. Sredinom četvrtog seta kompletirao je brejk i poveo sa 4:1. Već u narednom servis gemu Nadala imao je tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. To ga, ipak, nije sprečilo da nastavi sa odličnim tenisom i do kraja još jednom brejkne Španca. Marin je u tom setu osvojio 77 vinera, naspram 37 Nadalovih.

Pred poslednji set važno je istaći i da se Nadal požalio na povredu, koja se očigledno odrazila i na partiju.

Prethodni članakNeizdavanje računa zatvorilo 581 radnju u RS
Naredni članak“Frukt kompani”: Nismo odgovorni za obustavu izvoza jabuka u Rusiju