Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona provjeriće tekstualne objave lica koja su upućivala prijetnje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku tokom nedavnog obilježavanja 82 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba u Garavicama kod Bihaća, rečeno je u MUP-u.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona su naveli za Srnu da su u međuvremenu izvršili provjere u evidencijama organizacionih jedinica Uprave policije, te utvrdili da nije zabilježena nijedna prijava u vezi sa prijetnjama Dodiku.

Pomen u Garavicama u subotu, 2. septembra, snimao je i uživo prenosio na društvenim prežama Fikret Bosnić, a u komentarima je više osoba predsjedniku Srpske uputilo otvorene prijetnje ubistvom.

Početkom Drugog svjetskog rata 1941. godine ustaše su u mjestu Garavice, jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, pobile 12.000 srpskih civila. Među žrtvama je bio i veliki broj djece.

Prema engleskim obavještajnim podacima, na širem području Bihaća ubijeno je između 14.000 i 14.500 ljudi, a vlasti bivše Јugoslavije su prikrivale masovne pokolje i ubistva Srba zbog proklamovanja ideje bratstva i jedinstva kojom su potpuno izjednačile krvnika i žrtvu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakSimenunovićeva podnijela ostavku na mjesto potpredsjednika VSTS
Naredni članakAleksić: Da se jave građani Srpske koji imaju nalaze biopsije radi pokretanja postupka protiv NATO-a