Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 9. januara – Dana Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu, te poziva sve građane Republike Srpske da dođu u Banjaluku da ovaj proslave u miru i dostojanstveno.

Iz MUP-a su savjetovali građanima koji budu željeli da prate svečani defile koji će biti održan sutra u 17.00 časova u Banjaluci da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

– Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument – saopšteno je iz MUP-a.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom obilježavanja Dana Republike Srpske ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, i to 9. januara od ponoći do 24.00 časa.

Zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju danas cijeli dan na području grada Banjaluka, kao i na dionicama Granični prelaz Rača /granica Srpske i Srbije/, Bijeljina, te na dionicama Bijeljina–granica Srpska/distrikt Brčko, zatim Srpska/distrikt Brčko-Šamac, Šamac-Modriča /Јakeš/-Šešlije-Јohovac, dionici granica Srpske/FBiH /Јezerodva/-Јakeš, Čatrnja-Granični prelaz Gradiška, Klašnice dva-Banjaluka dva, te dionicama auto-puta “9 januar” Banjaluka-Doboj /Јohovac/ i Gradiška-Banjaluka.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji obilježavanja 9. januara, ministar unutrašnjih poslova Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti danas od 12.00 do 24.00 časa i sutra od 6.00 do 24.00 časa na sljedećim putnim pravcima.

Riječ je o dionici Granični prelaz Rača /granica Srpska/Srbija/, Bijeljina, zatim Bijeljina-granica Srpska/distrikt Brčko, dionici Republika Srpska/distrikt Brčko /Brčko/-Šamac, Šamac-Modriča /Јakeš/-Šešlije-Јohovac, granica Srpska/FBiH /Јezero dva/-Јakeš, Čatrnja-Granični prelaz Gradiška, Klašnice dva-Banjaluka dva, na dionicama auto-puta “9 januar” Banjaluka-Doboj /Јohovac/ i Gradiška-Banjaluka.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakGagić: Republika Srpska je trajna i samo će jačati i rasti (VIDEO)
Naredni članakNosović: Niko ne može osporiti i zabraniti proslavu rođendana Srpske