Psiholog i sudski vještak Aleksandar Milić gostujući u ATV jutro, govorio je o svirepom ubistvu Saše Kulišića u Doboju.

Milić kaže da je nužno da se procijene okolnosti koje su prethodile ovom stravično zločinu.

– U ovom slučaju, ubistvo je planirano i ima dvoje saučesnika. Ovdje je nužno da se procijene okolnosti koje su ranije prethodile. Vidimo da se radi o velikoj razlici između Sašine supruge i ljubavnika. Baš ta razlika, je znak, da neko ima karakteristike koje mogu dovesti do problematičnog ponašanja. Zbog toga, neophodno je izvesti vještačenje. Kao druga stvar, potrebno je istražiti strukturu ličnosti kao i motive. U svakom slučaju, oni su to planirali. Međutim, vidi se koliko je to prozirno i naivno. Sa aspekta sudskog vještačenja procjena ličnosti – rekao je Milić.

Sudski vještak kaže su počinioci ovog teškog krivično djela imali karakteristike sociopate i psihopate, te da je takve znakove teško vidjeti “na prvu”.

– To su osobe vođene egoizmom. Dakle, samozadovoljavanje svojih potreba. Nagonski odnosi uticali su na to da se počini nešto ovako. Jer nagon ne može da izvrši uvid u sopstvenu situaciju. Prejaki nagoni, prejake emocije, egoizam, ali i intelektualni nivo, zasjenili su i ono malo inteligencije što su imali. Ti nagoni ne mogu da sagledaju posljedice, koje su katastrofalne. S obzirom da su to tako brutalno izveli, to govori da nemaju empatije prema žrtvi i porodicama – kaže Milić.

Milić ističe da takve karakteristike, su karakteristike sociopata i psihopata, te dodaje da ih je teško vidjeti na prvi pogled.

Foto: atvbl.rs

Izvor: Internet portal – Alternativna televizija Banjaluka

Prethodni članakŠulić: Ove godine izmjene zakona o boravišnoj taksi
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 31.01.2024. godine