Poreska uprava Republike Srpske podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva koje imaju za cilj suzbijanje korupcije i kriminala, te će po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o današnjem hapšenju tri inspektora biti odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv njih, saopšteno je iz ove uprave.

Iz Poreske uprave Srpske su poručili da aktivno sarađuju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u vezi sa hapšenjem tri inspektora Područnog centra Banjaluka.

– Aktivno sarađujemo sa MUP-om Srpske, a po nalogu Tužilaštva Srpske, te dostavljamo potrebne informacije u vezi rada pomenuta tri službenika, za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivična djela – navodi se u saopštenju.

Iz Poreske uprave su istakli da će i dalje biti opredijeljeni i istrajni u beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

– Veoma smo odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome i pokazuju da niko nije zaštićen, niti nedodirljiv – navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su pozvali građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave Srpske, te napomenuli da će veoma efikasno i brzo reagovati, u saradnji sa istražnim organima.

Tri lica zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske uhapšena su u akciji kodnog naziva “Afrodita” na području grada Banjaluka zbog sumnje da su počinila krivična djela primanje mita i trgovina uticajem, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Foto: rtrs.tvUstupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakPodrška predsjedniku Srpske pred Sudom BiH – predstavnici organizacija u Sarajevu (FOTO/VIDEO)
Naredni članakNije održan glavni pretres u postupku protiv Dodika i Lukića, odbijen zahtjev odbrane, slijedi žalba (VIDEO)