Predstavnici brojnih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata okupili su se danas ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH kako bi pružili podršku instituciji predsjednika Republike Srpske.

Kako je ranije rečeno, suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću pred Sudom BiH prisustvovaće delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine Vojske Republike Srpske.

Podršku predsjedniku Srpske daće i predstavnici Srba u Federaciji, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama i brojni funkcioneri.

Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak rekao je za RTRS da Boračka organizacija Republike Srpske podržava institucije Srpske, posebno instituciju predsjednika Republike koja je trenutno na udaru. Zbog toga će danas doći u Sarajevo da bi poručili: Vrijeme je da nas puste da živimo u miru!

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je da članovi Udruženje daju maksimalnu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u montiranom postupku pred Sudom BiH.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović smatra neprihvatljivim da se vodi sudski postupak protiv legalno izabranog predsjednika Republike Srpske koji radi prema zakonima i Ustavu Srpske.

Nosović je istakao da ovakvo ponašanje dijela međunarodne zajednice i Šmita ima za cilj da satanizuje srpski narod i sve što je srpsko.

Predsjednica Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac poručila je da se na današnjem ročištu brane institucije Republike Srpske, za koje su srpski očevi i sinovi dali živote.

– Protiv predsjednika Dodika se vodi nasilan sudski proces u kojem treba procesuirati predsjednika koji je stao iza odluka Narodne skupštine Republike Srpske, te vršioca direktora dužnosti direktora Službenog glasnika jer je te odluke objavio – rekla je Graorčeva.

Danas počinje glavni pretres u postupku koji se u Sudu BiH vodi protiv Dodika i Lukića.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKovačević: PIK – samoproglašena neformalna grupa za ocrnjivanje Srpske
Naredni članakMaričić: Podrška aktivnostima policije i Tužilaštva radi suzbijanja korupcije