U Banjaluci će biti održana svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se obratiti predsjednica parlamenta Srbije Ana Brnabić i to je kruna saradnje Srpske i Srbije, navela je Ana Ljubojević, potpredsjednica NSRS.

Ljubojevićeva je podsjetila da je prošle sedmice u NSRS usvojena Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda te da su doneseni konkretni zaključci.

– Veoma je važna saradnja dva parlamenta, Srbija ima veliku tradiciju parlamentarizma, donijela je veliki broj zakona, tako da to iskustvo možemo iskoristiti i mi u Srpskoj – istakla je Ljubojevićeva gostujući u našem Јutarnjem programu.

Dodala je da je današnje obraćanje Ane Brnabić u NSRS nastavak saradnje i dogovora predsjednika Srpske i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da to sve predstavlja krunu saradnje dva parlamenta.

Ona je navela da će naredno zasjedanje dva parlamenta biti u novembru u Beogradu.

Govoreći o eventualnoj reakciji političog Sarajeva na današnje zasjedanje parlamenta Srpske, Ljubojevićeva je poručila  da ize Srpske dolaze samo poruke mira.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakObilježavanje 149 godina od početka ustanaka u Hercegovini – Nevesinjske puške
Naredni članakSjednica Savjeta ministara: Na dnevnom redu izmjene Zakona o VSTS-u