Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vladajuća koalicija u Republici Srpskoj predvođena SNSD-om pozivaju sve političke faktore i opoziciju na nacionalno jedinstvo i da svi jasno i glasno kažu da im je Srpska na prvom mjestu, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva Radovan Kovačević.

– Pozivamo sve političke faktore u Republici Srpskoj da nam se pridurže, sve predstavnike opozicije. Ovo nije trenutak za unutrašnje razmirice. Ovo je trenutak da svi jasno i glasno kažemo da nam je Republika Srpska na prvom mjestu – izjavio je Kovačević za TV “Prva”.

Povodom poziva Dodika na nacionalni interes u Srpskoj, Kovačević je podsjetio da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno rekao da je izuzetno razočaran time što više ne postoji to političko jedinstvo u Srpskoj i što je jedan američki diplomata, Gabrijel Eskobar, rekao da je telefonom uticao na određene političke predstavnike opozicije.

– Vidjeli smo reakciju koja je uslijedila dan poslije – rekao je Kovačević i podsjetio da su poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske napustili sjednicu na kojoj je trebalo da bude potvrđen veto srpskog člana Predsjedništva BiH na preglasavanje u tom tijelu od drugih članova.

Prema njegovim riječima, Dodik i vladajuća koalicija u Srpskoj predvođena SNSD-om pozivaju sve političke stranke iz Srpske na jedinstvo, jer je ovo začajan istorijski trenutak za Republiku Srpsku.

– Svi su dali maksimalan gas da se radi na nestanku Republike Srpske, a mi dajemo najmaksimalniji mogući gas da Srpska vrati sve što joj pripada i da bude jaka – istakao je Kovačević.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za 04.11.2021. godine
Naredni članakProroković: Šmit izgubio sve šanse da bude novi Ešdaun