Pošto Denis Bećirović kaže da ga zanimaju samo odluke BiH neka slobodno pita Željka Komšića, koji je zajedno sa Šefikom DŽaferovićem a na inicijativu Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH, glasao za Program reformi u kojem jasno piše da se članstvo u NATO više ne prejudicira što znači da put BiH u NATO više ne postoji, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Kada Bećirović kaže da vojna neutralnost ne postoji i da ga ne zanimaju odluke Republike Srpske evo neka on pokuša da promijeni to što je usvojeno u Predsjedništvu BiH, a mi znamo da to promijeniti ne može. Dakle, pristali smo svi da postoji saradnja sa NATO savezom, ali put prema NATO više ne postoji – naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu reagujući na Bećirovićevu izjavu da neutralnost ne postoji i da, kako je rekao, ne može Republika Srpska krojiti “državnu” politiku.

Kovačević je podsjetio da je zbog usvajanja Programa reformi u Savjetu ministara dotadašnja komisija za NATO integracije promijenila ime u Komisija za saradnju sa NATO.

– Ta priča je završena, a Denis Bećirović može svoje frustracije da ispoljava na bilo koji način, ali to promijeniti neće – poručio je Kovačević, koji je i delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor. SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Maloljetnom licu određen jednomjesečni pritvor, a za ostale biće predložen nakon ispitivanja
Naredni članakDOBOJ: Medicinski radnici dobojskog Doma zdravlja i Bolnice pružili podršku napadnutom kolegi iz Prijedora (FOTO/VIDEO)