Okružno javno tužilaštvo Doboj predložiće pritvor za ženu A.K. /33/ i muškarca D.L. /19/, osumnjičene za teško ubistvo, nakon što budu ispitani, dok je maloljetnom licu već određen jednomjesečni pritvor, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Iz tužilaštva navode da im je Policijska uprava Doboj juče dostavila izvještaj protiv lica A.K, D.L. i maloljetnog lica rođenog 2009. godine zbog teškog ubistva muškarca čiji su inicijali S.K. iz Doboja.

“U odnosu na osumnjičeno maloljetno lice, a na prijedlog tužilaštva, Osnovni sud u Doboju juče je odredio jednomjesečni pritvor”, navodi se u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva.

Kako dodaju, za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade uputiti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju.

“Za sada ne možemo dati više informacija zbog zaštite istrage koja je u toku”, napominju iz tužilaštva.

Načelnik Policijske uprave Slobodan Radinković rekao je juče na vanrednoj konferenciji za novinare da se žena A.K. sumnjiči da je supruga S.K. usmrtila na Preslici kod Doboja sa tri uboda nožem u rebra i stomak, a da ga je prethodno na to mjesto dovezla sa muškarcem sa kojim je bila u emotivnoj vezi.

Radinković je naveo da se kao motiv ubistva navodi ljubavna veza A.K. /33/ i muškarca L.D. /19/, ali da će istragom biti utvrđeno da li tu ima koristoljublja i drugih razloga.

Tijelo S.K. pronađeno je na Preslici u utorak, 30. januara. Ruke su mu bile vezane na leđima kanapom i selotejp trakom, kao i noge, dok je preko usta i očiju imao zalijepljenu traku.

Maloljetno lice, kojem je određen pritvor, prema nezvaničnim informacijama je kćerka ubijenog muškarca. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakZa podsticaj razvoja poljoprivrede i sela u ovoj godini 180 miliona KM
Naredni članakKovačević poručio Bećiroviću: Priča o NATO integracijama je završena, a svoje frustracije ispoljavaj na bilo koji način