Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je Srni povodom kominikea Savjeta za sprovođenje mira da u Dejtonskom sporazumu ne postoji nikakav PIK, “niti tref i herc”, nego da je tu riječ o samoproglašenoj neformalnoj grupi za ocrnjivanje i blaćenje Republike Srpske.

Kovačević je istakao da u svakoj rečenici kominikea PIK-a isplivava mržnja prema Republici Srpskoj.

– Kažu da Srpska napada i ugrožava ustavni poredak u BiH, a sve što Republika Srpska radi jeste demokratska, mirna i institucionalna borba upravo za očuvanje i zaštitu ustavnog poretka u BiH, ali ustavnog poretka u kojem ne postoji nikakav visoki predstavnik, ni pravi niti lažni jer ga u Ustavu BiH nema, kao i ustavnog poretka u kojem ne postoji nikakav ni PIK ni tref niti herc jer u Ustavu BiH takvih organizacija nema – naglasio je Kovačević, koji je i delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Isto tako u kominikeu kažu da Republika Srpska pogrešno razumije, kako oni kažu, međuentitetsku granicu, međutim, naglasio je Kovačević, u Dejtonskom sporazumu jasno piše – granica između entiteta.

Prema njegovim riječima, posebno zabrinjava da u tom pljuvanju, blaćenju i ocrnjivanju Republike Srpske učestvuju i politički predstavnici iz Republike Srpske, doduše vanparlamentarni.

– Јako je loša poruka za sve građane Srpske da u takvim saopštenjima koja su, ustvari, ništa drugo osim pljuvanje po Republici Srpskoj, učestvuje neko ko se predstavlja da je predsjednik jedne političke stranke iz Srpskem a to je Јelena Trivić. To itekako zabrinjava – rekao je Kovačević.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik dočekan aplauzom u sudnici, predstavnici OEBS-a oduzet telefon
Naredni članakPodrška predsjedniku Srpske pred Sudom BiH – predstavnici organizacija u Sarajevu (FOTO/VIDEO)