Politika Republike Srpske podrazumijeva mir, stabilnost, poštovanje Dejtona i Ustava kroz dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, ali da političko Sarajevo ima konstantnu potrebu da budi aveti rata zveckajući oružjem – naveo je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Košarac je naglasio da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna i da ne postoje bezbjednosni izazovi većeg stepena, što je činjenica koju je potvrdio i Eufor.

– Ali, ako se činjenice ne podudaraju sa narativom političkog Sarajeva, tim gore po činjenice. Tako bi Denis Zvizdić ponovo, po ko zna koji put, raspoređivao NATO trupe u Brčko distriktu, ujedno prizivajući i veću prisutnost snaga Eufora. Kaže, zbog /predsjednika Srpske/ Milorada Dodika i ratnohuškačke retorike iz Srpske! O čemu to Zvizdić priča? Zvuče li mu najave partnera iz “trojke” o proizvodnji dronova “samoubica” kao školski primjer pacifističke retorike, nakon što je savladao lekciju bivšeg stranačkog šefa o “haubicama za ne daj Bože”? – napisao je Košarac na “Instagramu” nakon sastanka sa zamjenikom ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandrom Goganovićem.

Košarac je pitao zašto bošnjački politički faktor ima konstantnu potrebu da budi aveti rata zveckajući oružjem, te u čemu je poenta podizanja tenzija i sijanja straha među stanovništvom?

– Nama je potpuno jasno kome odgovara destabilizacija prilika u BiH i ko na svaki mogući način podriva unutrašnji dogovor – nelegitimni Kristijan Šmit i dio zapadnih diplomata na čelu sa američkim ambasadorom Majklom Marfijem – naveo je Košarac.

On je ukazao da su to adrese na koje bošnjački političari “idu po pamet”.

– Izbacite sulude ideje iz usijanih glava i prekinite sa militantnim narativom. Nikakav haos ovdje nećete izazvati, ma koliko se trudili da to dirigujete. Politika Srpske je mir, stabilnost, poštovanje Dejtona i Ustava kroz dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Naša prava očuvaćemo kroz institucionalnu borbu u skladu sa Ustavom – poručio je Košarac.

Foto: instagram.com/stasa.kosarac

Izvor: RTRS

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 01.04.2024. godine
Naredni članakKoraci za primjenu zakona o sprečavanju sukoba interesa