Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH razmotrila je danas informaciju u vezi sa stupanjem na snagu Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH, te naložila nadležnoj službi da pripremi dokumentaciju potrebnu za raspisivanje konkursa za izbor članova Komisije za odlučivanje o sukobu interesa u institucijama na nivou BiH.

Sekretarima domova Parlamentarne skupštine BiH naloženo je da pokrenu proceduru izmjene odredaba poslovnika u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za administrativne poslove i da ih usklade sa odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama na nivou BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na osnovu zaključka Predstavničkog doma od 28. februara, Komisija je zaključila da obaveza iz zaključka o izmjeni podzakonskih akata o korišćenju službenih vozila, u konkretnom slučaju Pravilnika o korišćenju službenih vozila Parlamentarne skupštin BiH, nije primjenjiva, propisno formulisana, te da je na kraju diskriminaciona.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac: Zašto političko Sarajevo ima potrebu da budi aveti rata?
Naredni članakPU DOBOJ: Uviđaj požara u kome je izgorjelo 20 hektara niskog rastinja i šume